Saturday, December 15, 2007

Joint Ops - Basic Flight School



Jeea :) Upravo sam završio prvi kurs u JO školi virtuelnog letenja. Pre svega jedno lepo iskustvo, zanimacija i učenje.

Basic Flight School obuhvata ono što bi svaki virtuelni letač trebao da zna pre nego što se upusti u borbe na HyperLobby-ju. Između ostalog uče se pravilna uzletanja i sletanja, osnovni manevri, Air Traffic Control procedura, osnove wingman taktike, letenje u formaciji, navigacija, osnove instrumentalnog letenja, itd.

BFS je podeljen na tri sesije, svaka sesija se sastoji od 2 časa od kojih svaki traje oko 3 sata. Posle svake navršene sesije radi se pismena, usmena i praktična provera stečenih znanja, a po završetku treče sesije radi se završni ispit koji takođe ima svoj teorijski i praktični deo, a kao kruna svega organizuje se "Graduation night" kada se lete dve misije od kojih je jedna dogfajt misija studenti protiv instruktora, a zatim kooperativna misija studenata i instruktora na istoj strani. Potrebno je odvojiti malo vremena, ali napredak je zagarantovan ;)

O instruktorima mogu reći samo najbolje, ljudi se maksimalno trude da prenesu znanje i veštine i vidi se da to čine sa zadovoljstvom.

Posle BFS kursa, sledi Pilot Ground School, a zatim srednji i napredniji kursevi i specijalizacija za avion po želji.

Sve u svemu, moja preporuka svakom novajliji u IL2 i svima ostalima koji žele da potvrde svoje letačko znanje.

~S~

0 komentara: